Even Voorstellen

Mijn naam is Rafael Fernandez, geboren in 1980 en opgegroeid in het Brabantse Schijndel.

Mijn jeugd was heerlijk/fantastisch, ik groeide op in de jaren 80 en de wereld was volop in ontwikkeling in die tijd. Buiten spelen, ravotten, hutten bouwen en voetballen waren mijn favoriete hobby’s en te bereiken was ik niet want het mobieltje bestond niet eens. Wat een heerlijke tijd!

In mijn puberjaren raakte ik, mede door mijn gevoeligheid, op het “verkeerde pad” en belandde ik telkens weer in de problemen. Ik leerde op de harde manier wat wel en niet gewenst was in mijn omgeving, maar de drang om de wereld zelf te ontdekken was enorm groot. Ik raakte mezelf echt kwijt in deze fase van mijn leven.

Na de middelbare school was het de bedoeling dat ik Pedagogiek zou gaan studeren in Eindhoven. Mijn droom was destijds om iets te gaan betekenen voor jongeren die het niet makkelijk hadden. Daar ben ik helaas nooit aan toe gekomen want in de vakantie die volgde in 1998 raakte ik vanuit een manische periode in een psychose en stapte zo de wereld van de GGZ in. Door een opname van ruim een half jaar op de PAAZ in Helmond maakte ik toch kennis met de hulpverleningswereld, maar dan net van de andere kant.

Na deze periode kwam ik via wat omwegen in de bouw terecht en leerde daar het vak van monteur. Ik had collega’s, wat te doen, iets te leren en was enorm fanatiek en gedreven. Ik was bezig met mijn werk en door mijn herstelproces ging ik me meer en meer verdiepen in gezondheid, en vooral in geestelijke gezondheid. Ik raakte gefascineerd door hoe bepaalde mensen succesvol werden in het leven en waar anderen in de goot eindigden. Ik las al veel maar in deze periode verslond ik alle zelfhulpboeken die ik tegen kwam en probeerde alle technieken en handreikingen uit die beschreven stonden. 

Langzaam maar zeker begon ik kleine veranderingen te bemerken.

Door mijn arbeidsethos en de enorme druk die ik mezelf oplegde zat ik net iets voor mijn 30e verjaardag tegen het randje van een burnout aan te duwen. Na lang wikken besloot ik een levenscoach op te gaan zoeken maar zag toen ineens de opleiding tot levenscoach voorbij komen en dacht als ik dat nu eens zelf ga leren. Dit was de juiste afslag, want zo kon ik alsnog de droom achterna die ik ooit had en gaf mezelf tegelijk een enorm cadeau. De eerste 4 jaar die volgden studeerde ik me helemaal suf en zetten mijn leven op zijn kop. Door de lessen en de interactie met de medecursisten kwamen donkere stukken van mijn persoonlijkheid in het licht te staan en veranderde mijn perceptie op het leven.

Na de opleidingen toegepaste psychologie was ik levenscoach en plakte daar ook nog de opleiding jongerencoach achteraan. Ik wilde in mijn werk in de bouw jongeren op sleeptouw nemen. Via via kwam ik aan een mooie job als aannemer/jongerencoach van een verbouwing van een oud klooster tot hotel. Hier heb ik verspreid over 2 jaar een twintigtal jongeren mogen begeleiden en bemerkte dat dit me goed af ging. Ik maakte al snel diep contact met bepaalde jongeren en kreeg mooie feedback van ze. Ik wist dat dit was wat ik graag wilde doen. De diepte in met mensen, op zoek naar antwoorden, zodat ook zij een ander pad in konden gaan slaan richting meer vervulling.

In de tussentijd kwam ik erachter dat mijn proces nog niet klaar was en dat ik op diepere lagen moest gaan zoeken naar meer inzicht in mezelf. Via verschillende kanalen kreeg ik de informatie dat ik me moest gaan verdiepen in het sjamanisme. Door hier mee aan de slag te gaan opende er een nieuwe wereld voor me. Ik voelde me als een vis in het water en kwam uit op het sjamanisme dat zijn oorsprong heeft in de Amazone en het Andesgebergte van Peru. Het begon voor mij met de inwijdingen van de Munay Ki bij Kanexia. Dit zijn energietransmissies en maken het bewustzijn in je wakker dat je een onderdeel bent van de schepping en dat alles om ons heen energie is. De Paqo’s, zoals de sjamanen uit Peru genoemd worden leven nog steeds in het paradijs en spreken nog steeds met de natuur om hen heen. Onze westerse, vaak, christelijke tradities geven ons het idee dat wij uit het paradijs zijn verbannen door de zonden van de mensen. Door deze visie op het leven vond ik weer kracht en een nieuwe richting. 

Niet stelen, niet liegen en wees niet lui zijn de enige regels die zij hanteren. Probeer het maar eens!

Om nog dieper te gaan ben ik bij Frank Bruining in de leer gegaan en heb daar de jaaropleiding gevolgd tot sjamanistisch healer, en me daarna via masterclasses nog verder gespecialiseerd. Wat een bijzondere tijd en wat een diepgang. Daarnaast runde ik nog steeds mijn eigen bedrijf en hadden veel mensen om me heen niet eens notie van waar ik mee bezig was. Ik voelde me steeds completer worden.

Een paar keer per jaar komen de Q’eros sjamanen naar Nederland om hun kennis en kunde met ons westerlingen te delen en ik besloot om me te laten inwijden in hun traditie. De Hatun Karpay kan je alleen ontvangen als je je ook daadwerkelijk op dit pad gaat begeven, maar daar twijfelde ik niet aan. Deze inwijdingen hebben zo’n diepe impact gehad op mij dat ik me op zielsniveau steeds completer ging voelen. Alles bij elkaar hebben deze inwijdingen zo’n 2 jaar geduurd.

Ik wilde het healing stuk graag nog verder verdiepen en ben gaan uitzoeken hoe ik kon genezen met mijn handen en kwam na veel zoeken uit bij de Quantum Academy. Genezen met energie, door deze op te wekken, te kanaliseren en te sturen naar zenuwknopen en toeganspunten voor organen met kleine, lichte aanrakingen op het lichaam. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarvan de impact enorm is. Quantum healing op het hoogste niveau.

Door het volgen van deze opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut komt voor mij alles samen en ben ik nu met enthousiasme mensen aan het behandelen met schitterende resultaten. De rust die mensen ervaren op het moment dat het autonome zenuwstelsel compleet tot rust komt is prachtig om te zien.

Met de juiste coaching en healing kun je veranderingen in gang zetten op het onbewuste vlak. Oude patronen en gedragingen zijn zo te herschrijven, zodat ook jij nieuwe wegen kunt gaan bewandelen.

Laat je verrassen door een nieuwe kijk op je eigen leven.

 


Ben jij op zoek naar verandering in je leven? Klaar om oude patronen te doorbreken, aarzel dan niet en neem contact met me op.

© 2022 | Rafael Fernandez  |  Coaching & Healing  |   Alle Rechten voorbehouden